Goede voornemens 2018

  • -
Goede voornemens of doelen stellen?

Goede voornemens 2018

Goede voornemens! Die van 2017 kan ik mij niet meer herinneren. Ik weet niet of ze het einde van het jaar gehaald hebben. 😉 Heb jij goede voornemens? Zitten ze in je hoofd, hangen ze op de koelkast, staan ze in jouw agenda of liggen ze al bij het oude papier.

Wil jij, net als ik, er in 2018 voor zorgen dat jouw goede voornemens het einde van het jaar wel halen?

Je goede voornemens vertalen naar “goede” doelen is misschien wel de beste manier om aan de slag te gaan met jouw goede voornemens.

Ik heb voor 2018 mijn goede voornemens vertaald naar twee doelen. Het eerste doel is het halen van mijn diploma als gewichtsconsulent. Mijn tweede doel is fietsen in de Italiaanse Dolomieten. Tevens ga ik mijn partner helpen met zijn doel. In 2017 heeft hij als doel gesteld om 20 kilo af te vallen voor april 2018. Na een reinigingskuur met aloë vera is hij daar in 2107 al meer dan de helft van afgevallen. Nu dus nog ongeveer 3 maanden zijn doel te halen.

Op deze manier bepaal ikzelf hoe belangrijk mijn goede voornemen (doel) is. Wat wil ik er voor doen om te slagen. Door mijn omgeving (familie, vrienden, collega’s, sportmaatjes etc.) op de hoogte te stellen van mijn doelen kunnen zij mij helpen en stimuleren om mijn doel te halen.

Om te zorgen dat ik blijf focussen op mijn studie heb ik mijn examendatum al vastgelegd. Ik weet nu hoeveel tijd ik nog heb om de cursus af te ronden. Voor mijn tweede doel nodig ik sportmaatjes uit om samen te gaan fietsen in de Dolomieten. Als ik met een groep fietsers een uitdaging aan ga, wil ik natuurlijk voldoende getraind in de Dolomieten staan. Ook hier een stok achter de deur.

Als je besluit om zelf actie te ondernemen en zelfdiscipline toont, zijn de kansen op het bereiken van je doelen aanzienlijk groter. Bij het stellen van doelen is de eerste stap het belangrijkst. Bij deze stap bepaal jij wat je wilt met je leven. Daarna bepaal jij welke subdoelen je nodig bent om hier te komen. Als je doel is “Ik wil afvallen” wat is dan de achter liggende reden. Waarom wil je afvallen? Omdat je dan makkelijker een partner krijgt of omdat je langer wilt leven zodat je nog kunt meemaken dat je kleinkinderen krijgt?

Vier redenen om doelen te stellen

  1. Doelen sturen onze aandacht en onze interesse. Als we aandacht aan iets besteden groeit dit. Door aandacht voor ons doel te hebben vergroten we onze kans van slagen.
  2. Doelen geven ons energie. Een hoger doel zal er voor zorgen dat wij ons zelf meer tijd geven om dit doel te behalen. Het moet echter wel een realiseerbaar doel zijn. 10 kilo in een maand willen afvallen is geen realistisch doel. Terwijl 1 kilo als doel niet echt motiverend zal werken als je uiteindelijke doel is om bv 15 kilo in een half jaar af te vallen.
  3. Doelen doen ook harder werken. Als je per week 5 uur hebt om te trainen zullen je trainingen waarschijnlijk minder intensief zijn dan wanneer je per week 2 uur de tijd hebt om te trainen voor je doel.
  4. Doelen halen het beste in ons naar boven. Als we onszelf hoge doelen stellen, zullen we automatisch geneigd zijn om meer ons best te doen om onze doelen te behalen.

Heb jij doelen voor 2018, deel dan dit bericht met jouw doel om jouw vrienden te informeren 😉 Dan kunnen ze je helpen om jouw doel te halen.

Veel succes.

Janine
 

Liken is super!
Delen mag uiteraard! ;-)

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.