Janine

Janine - Mont Ventoux

Mijn naam is Janine van der Sluis. Prestatie sporter (train gemiddeld 3 á 4 keer per week) met een passie voor gezondheid, voeding en bewegen.
Waarom 3 passies? ..omdat deze drie er gezamenlijk voor zorgen dat ik lekker in mijn vel blijf zitten.

Ik ben opgegroeid in de jaren 80 met een oma die suikerziekte (diabetes) had en heb een moeder met diabetes. Ik leerde door het maken van een werkstuk voor gezondheidskunde veel over diabetes. Wat met name op mijn jonge ik zelf veel indruk maakte was de erfelijkheidsfactor. Sinds dat moment is het mijn persoonlijke missie om geen diabeet te worden.

Voor mij hield dat, rond mijn 15e, in dat ik geen frisdrank meer ging drinken, thee leerde drinken zonder suiker en minder koekjes en snoep ging eten. De afgelopen 30 jaar ben ik er achter gekomen dat dit voor een deel genoeg is om geen diabeet te worden. De laatste paar jaren kwamen er echter wel diverse kilo's bij en wilde mijn lijf tijdens het sporten niet altijd wat ik wou. Inmiddels heb ik nu een goede balans gevonden in mijn voeding en beweging, waardoor ik enkele kilo's ben afgevallen en weer lekker in mijn vel zit.

Vandaar dat ik op mijn 47e aan het studeren ben om gewichtsconsulent te worden zodat ik jou in dit traject één op één of als deelnemer van een groep kan begeleiden. De doelstelling is om ook voor jou de balans te vinden tussen bewegen, eten en een goede gezondheid (zonder diabetes).

Als ik dit kan, dan kan jij het ook!

Op dit moment heeft 1 op de 16 Nederlanders diabetes. Dit komt neer op ruim een miljoen mensen, waar er per jaar 85.000 bij komen. Ik hoop dat ik voor jou een inspiratie kan zijn omdat te veranderen.

Diabetes zelf is voor veel mensen geen doodsoorzaak, maar het kan veel negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. De belangrijkste complicaties die kunnen ontstaan bij diabetes zijn o.a. slecht zien, problemen met; je voeten in de vorm van ontstekingen, zenuwen, hart en bloedvaten, maag en darmen, nieren, hersenen, vermoeidheid en nog diverse andere problemen.

Wil jij geen diabeet worden of als je wel diabeet bent je leefstijl aanpassen?

Met een sportieve groet,

Janine van der Sluis

 

 


Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.