Paralympics vs Olympische Spelen Rio 2016.

  • -
Paralympics Rio 2016 Arnoud Nijhuis VoedingenSportPrestatie.nl Top2000 Café

Paralympics vs Olympische Spelen Rio 2016.

Het is inmiddels twee maanden geleden dat de laatste Paralympiërs terug kwamen in Nederland nadat zij in Rio hadden deel genomen aan de Paralympics. Met in totaal 62 medailles waren het de beste Paralympics tot nu toe voor Team NL.

17 gouden Paralympische medailles in Rio.

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 heeft Team NL 19 medailles verovert. Dit waren  8 gouden, 7 zilveren en 4 bronzen. De paralympiërs van Team NL veroverden maar liefst 62 medailles en werden 7e in het totaal klassement. De gewonnen medailles zijn 17 gouden, 19 zilveren en 26 bronzen. Dan blijf ik het toch jammer vinden dat wij hier in Nederland erg weinig Paralympiërs in actie hebben kunnen zien tijdens hun ultieme race of wedstrijd.

De NOS had dit jaar tijdens de Paralympics dagelijks twee programma's. Tussen 7:30 en 8:30 werd een selectie uitgezonden van de hoogtepunten van de afgelopen nacht en dan was er tussen 19:20 en 19:50 een half uurtje waarin alle sportieve gebeurtenissen van de dag op een rijtje werden gezet. Voor het live volgen van een race of wedstrijd moesten we niet bij de NOS zijn. Hiervoor waren wij aangewezen op live streams via o.a. You Tube. Dit is natuurlijk een groot verschil met de Olympische Spelen, deze werden bijna 24 uur per dag uitgezonden via o.a. de live stream van de NOS. Ook werden bijna alle, voor Nederland, belangrijke wedstrijden en races live uitgezonden en vaak nog weer herhaald. De herhaling soms tot ergernis van de kijkers omdat ze dan een andere wedstrijd niet konden kijken.

Medailles Arnoud Nijhuis

Arnoud heeft tijdens de paralympische spelen in Rio twee medailles gewonnen! Een bronzen medaille werd gewonnen op de 3 kilometer achtervolging en een zilveren medaille werd gewonnen op de kilometer. Hier overheerste bij Arnoud (als wereldkampioen en voormalig wereldrecordhouder) eerst de teleurstelling om het verloren goud, maar nu is hij natuurlijk ook super trots op deze zilveren medaille.

nijhuis-zilver-rio

 

Zal het tijdens de Paralympics van 2020 in Tokyo anders zijn?

Ik hoop het wel, want Arnoud Nijhuis gaat nog vier jaar door en gaat in Tokyo natuurlijk voor Goud! Lees ook het levensverhaal van wielrenster en Paralympisch Kampioene Kim van Dijk (o.a. trainingsmaatje van Arnoud), getiteld Vuurwerk, met haar mening over de Paralympics!  Ik blijf Arnoud de komende jaren steunen en hoop dat de NOS ook gaat inzien dat Paralympiërs meer aandacht verdienen dan dat ze tot nu toe krijgen.

Heb jij ideeën voor meer aandacht voor de paralympiërs of sponsoren voor Arnoud Nijhuis?

Met een sportieve groet,

Janine van der Sluis

Liken is super!
Delen mag uiteraard! ;-)

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.