Reinigingskuur met Aloë vera

  • -
Reinigingskuur met Aloë vera

Reinigingskuur met Aloë vera

De laatste jaren was ik ondanks een een gezonde leefstijl, voldoende bewegen en op mijn voeding letten, toch een paar kilo aangekomen. Toen mijn partner in april 2018 aangaf dat hij nu toch echt van zijn suikerverslaving en overgewicht af wilde hebben we samen een plan gemaakt. In mijn zoektocht naar een product om ons op weg te helpen met het afvallen kwam ik op het internet informatie tegen over een reinigingskuur met aloë vera. Ruim 20 jaar geleden had ik zelf al positieve ervaringen opgedaan met aloë vera. Toen heb ik het gebruikt i.v.m. een darmprobleem.

Waarom is een reinigingskuur een goede start als je wilt afvallen?

We komen over het algemeen aan doordat we meer calorieën binnenkrijgen dat dat we verbruiken. Dit heeft in veel gevallen te maken met ons eetpatroon. Door het eten van te veel suikers en vetten raakt in ons lichaam onbalans. Hierdoor komen we aan en slaat ons lichaam extra vet op. Ons lichaam raakt hierdoor vervuild en onze vetverbranding stagneert.

Aloë vera is van oorsprong een woestijnplant. Het bijzondere van deze plant is dat hij de vitamines C, E, B1, B2, B3, B6, B11 (foliumzuur) en zelfs B12 bevat. Naast deze vitamines bevat de plant de mineralen calcium, ijzer, zink, kalium, natrium, mangaan, magnesium, koper, seleen, zwavel, fosfor, strontium, kobalt en tin. Als laatste bevat de plant ook 20 verschillende aminozuren.

Door deze samenstelling heeft de aloë vera veel positieve gezondheidseffecten. Twee eigenschappen die van belang zijn voor een reinigingskuur als je wilt afvallen zijn de reinigende werking en de bloedsuiker verlagende werking.

Nadat wij dit allemaal gelezen hadden besloten mijn partner en ik te gaan voor een 9 daagse-reinigingskuur met als basis aloë vera en eiwit- shakes.

Wordt het 9 dagen afzien tijdens een reinigingskuur met aloë vera?

Bij de kuur zit een boekje waarin staat wat we de komende 9 dagen mogen eten. Ook staat er in hoe we de producten van de kuur gebruiken en op welke momenten van de dag. De eerste twee dagen lijken ons lastig. In de praktijk blijkt het mee te vallen. We drinken 4 glazen met 120 ml aloë vera gel verdeeld over de dag. Daarnaast nemen we een aantal supplementen in die o.a. de vetverbranding stimuleren, zorgen voor meer energie en de vezels zorgen voor vulling. Daarnaast mogen we één portie fruit eten. Twee porties van geselecteerde groenten en van sommige groentes mogen we onbeperkt rauw of gestoomd eten. Ook hebben we de eerste twee dagen als lunch een eiwit shake. Tijdens het programma wandelen we elke dag een half uur.

Van dag 2 t/m 8 drinken we nog één glas aloë vera. Als ontbijt en lunch hebben we een eiwit-shake. Voor het diner morgen we een maaltijd met groente, rijst of aardappel en vlees of vis van 500/600 calorieën. Deze dagen komen we gemakkelijk door. Op dag 9 vervalt de eiwit-shake en mogen we een lunch van ongeveer 300 calorieën.

Op dag 10 zijn we beide niet zo veel afgevallen als we gehoopt hadden. 🙁 Wel worden we blij van de centimeters die we kwijt zijn. Dit zijn er op sommige plaatsen wel 4. Onze broekriemen kunnen we al aanhalen. 😉 In de weken na de kuur worden we steeds blijer als we op de weegschaal staan. De kilo's verdwijnen nu samen met de rest van de centimeters. Onze broekriemen halen we nog verder aan.

Onze conclusie;

Wij gaan de kuur zeker nog eens herhalen. Na de kuur hadden we beide veel minder behoefte aan zoete dingen. Uiteindelijk zijn we na de kuur genoeg kilo's en centimeters kwijt geraakt en hadden we meer energie. Hier en daar een nieuw kledingstuk in een kleinere maat zijn een goede motivatie om nog eens een kuur te doen.

Liken is super!
Delen mag uiteraard! ;-)

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.